Hjælp! Hvordan dækker jeg de mørke rande under øjnene?

Hvad kan en makeupsvamp?

Mød min seneste tilføjelse til makeuphylden. En oval makeupsvamp som jeg fandt i Netto af alle steder.

makeup svamp

Denne svamp minder meget om den hypede Beautyblender svamp, der bliver lovprist af de fleste makeupartister- se beautyblender her.

Hvorvidt denne billige svamp er ligeså god, kan jeg desværre ikke afgøre, da jeg har stadig ikke haft fingrene i den populære fra Beautyblender.

Hvad kan en svamp i forhold til en pensel? 

 Forskellen ved at bruge en svamp i forhold til en flad foundationpensel er de bevægelser, du kan bruge, når du lægger din foundation.  Med en flad foundationpensel lægger du makkeupen på med lange fejende strøg, og med en svamp kan du lægge den på med små cirkelbevægelser.

(NB. Du kan bruge de samme cirkelbevægelser til at lægge din foundation, hvis du bruger en rund pensel, som er skåret som denne eller denne).

 Vil jeg lægge et tyndt lag foundation, foretrækker jeg at bruge en flad foundationpensel. Vil jeg derimod lægge en mere dækkende foundation, ville jeg vælge svampen og lægge den med cirkelbevægelser. Cirkelbevægelserne er især gode til at dække de grove porer i huden. Når du med lette penselstrøg lægger foundation hen over porerne, bliver de ikke ligeså godt dækket, som når du med cirkelbevægelserne kan “presse” foundation ned i dem fra alle vinkler. Makeupartist Wayne Goss mener endda, at foundation lagt med fejende bevægelser ligefrem kan fremhæve din porer – se mere her.

Sådan bruger du svampen

Inden du bruger svampen med makeup på, skal du først dyppe den i vand. Klem derefter al overskydende vand ud af svampen. Bagefter skal svampen være fugtig og ikke drivvåd. Bruger du en helt tør svamp, vil den suge unødigt meget af din foundation, og vil desuden have en lidt hårdere overflade, som gør den sværere at arbejde med.

Min vurdering. 

Jeg vil nok ikke bruge svampen så ofte, men de dage hvor min hud har brug for ekstra dække, er den rar at have. Bruger du svampen med duppende bevægelser er den god til at lægge din foundation pænt. Svampen er også særligt god til at blende flere produkter sammen som eksempelvis ved contouring hvor en af metoderne til at lægge det er, at man lægger den mørke skygge først, foundation ovenpå, og så blendes de to produkter sammen.

Dog synes jeg, at svampen, selv i gennemfugtet tilstand, suger alt for meget af det produkt, man kommer på den. Jeg tror, min foundation ville blive opbrugt dobbelt så hurtigt som normalt, hvis jeg altid brugte svampen.

Havde jeg testet den originale fra Beautyblender, kan det godt være, at jeg ville blive en større tilhænger af makeupsvampe, men for nu er jeg stadig en penselpige med stort P (kan man sige det ;-)).

Har I prøvet Beautyblenders svamp og er den al hypen værd?

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp! Hvordan dækker jeg de mørke rande under øjnene?