Blue on blue

Hvem klæder du dig på for?

bangsfarve1(Pandehåret og blusen fra H&M er der styr på, men hvad med min selvrespekt?) 

Forleden var jeg forbi frisøren, og pandehåret er nu på plads – i modsætning til min selvforståelse, som fik sig en rystetur, da jeg i en pludselig indskydelse fik frisøren til at række ud efter den store saks

Jeg var sgu lige ved at få klippet det hele af.

Ikke som i skaldet, men til langt over skuldrene (indsæt gerne et dramatisk gisp her). Men tanken om, hvordan min kæreste ville reagere på den drastiske ændring af hårlængde, stoppede mig. Hvorfor turde jeg ikke, som den selvudnævnte moderne kvinde jeg er, at sige farvel til de lange lokker og goddag til kort og moderne?

Ærligt: Fordi jeg i selskab med det modsatte køn (og den lede kæreste) føler mig mest attraktiv, når jeg kan svinge med de lange lokker.

Denne nær korthåret oplevelse fik mig til at tænke over, hvad der ligger til grund for vores valg af frisure, og hvem vi egentlig klæder os på for? 

Eksempelvis står jeg ofte (når tøjkrisen raser før festen) imellem valget af det moderne outfit (ikke specielt klædeligt for min figur) eller det mandevenlige outfit (stramt, sort og røvsygt).

Jeg ved, at flere af mine veninder fra tid til anden også befinder sig i dette dilemma – især når de er singler. Problemet er, at de der moderne hvide flagrende kassebukser ikke ligefrem bringer sexy back. Det kan både mig og min veninde skrive under på. Sidste år købte vi nemlig begge et sådan par bukser. Iført de famøse bukser stod vi så til hver vores fest og følte os omtrent så sexede som en sæk kartofler.

Moderne? Ja, smækre? Nej.

Jeg ved godt, at det er fy fy at indrømme, at man ikke kun klæder sig på for sin egen skyld. Jeg selv bliver også mere end hidsig over at læse den slags artikler, hvor mænd skal komme med deres besyv om, hvordan vi kvinder skal klæde os (indsæt gerne arrig gestikuleren her).

Men… få gange sniger mandemeningerne sig alligevel ind og påvirker mit tøjvalg. Dog plejer jeg at ignorere dem og vælger det moderne mandefrastødende outfit.

Meeen… skal jeg være helt ærlig, så skyldes mit valg af det moderne outfit også, at jeg går mere op i, hvad de skulende modepiger tænker om mit outfit, end hvad de stive liderkarle (og den lede kæreste) tænker. Så det med at jeg kun klæder mig på for min egen skyld, den holder vist ikke helt…

– Hvad med dig? Klæder du dig på for din egen skyld, kæresten, chefen eller veninderne?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blue on blue