New in - Acne Studios BOY

Olien der reddede min hud

argan oil

(Rudolph Care Cleansing Milk // Ling Oxygen Plasma Potion serum// Nafema 100 procent ren Argan Olie)

Overskriften er måske en anelse dramatisk, men arganolie, har virkelig gjort en forskel for min hud!

 I snart et år har jeg døjet med en hud, der har været tør, irriteret og præget af en del urenheder (ARGH). Jeg har prøvet alverdens produkter, men først da jeg for halvanden måned siden indførte ren Arganolie i mine daglige skønhedsrutiner, skete der noget. Min hud blev pæn igen – og ikke bare i et par dage. Min hud har nu været pæn i tre uger, på trods af heftige byture og for lidt søvn, som normalt ville gøre min hud frygtelig at se på.

 Jeg er ganske sikker på, at min huds pludselige forbedring skyldes arganolien. Jeg er nemlig ikke den eneste, der har oplevet oliens positive virkning på uren hud. Min veninde, som oprindeligt rådede mig til at prøve arganolie, har også oplevet gode resultater. Hun havde i mange år døjet med fedtet og uren, men da hun sidste år begyndte at bruge arganolie, holdt hendes hud op med at fedte, og har kun sjældent en anelse urenheder.

Nu ved jeg godt, det ikke er en videnskabelig undersøgelse, jeg bygger mine påstande på, men efter at have set den positive virkning olien havde på både jeg og min veninde, er jeg overbevist om, at arganolie kan noget helt særligt.

Oliens egenskaber

Det siges at arganolie, har en talg regulerende effekt på huden. Det vil sige, at olien kan være med til at dæmpe din huds produktion af talg, som netop er det, der kan tilstoppe hudens porer og udvikle sig til urenheder. Desuden har arganolie et højt indhold af gode fedtsyrer og et højere indhold af E vitamin end mange andre vegetabilske olier. Disse ingredienser gør både arganolie hjælpsom imod uren hud, men er også gode til forebyggelsens af rynker, og er generelt med til at holde huden sund og pæn. Du kan både smøre olien på huden, og tage den som et dagligt kosttilskud, hvor den blandt andet skulle virke antiinflammatorisk. Jeg vil råde til, at du køber en olie som består af 100 procent arganolie, uden tilsætningsstoffer, og gerne en økologisk udgave, hvis du vil undgå rester af sprøjtegift.

 Sådan bruger jeg arganolien

Om morgnen renser jeg først huden med rensemælk, som jeg vasker af med en opvredet lunken vaskeklud. Vaskekluden giver en daglig, men mild eksfoliation af ansigtshudens øverste lag, som gør, at huden ikke ser grå og trist ud. Dernæst bruger jeg Lings serum, og så varmer jeg nogle sprøjt argan olie op i mellem hænderne, som jeg smører ud på både ansigt og hals. Derefter bruger jeg flere fugtende serummer, og afslutter med en god dagcreme.

Om aftenen, hvis jeg har makeup på, renser jeg med både renseolie og dernæst rensemælk, og så gentager jeg samme rutine som om morgenen.

 – Lige nu bruger jeg renseolien fra REN, Cleansing balm, men arganolie er mindst lige så god at bruge til at rense huden fri for makeup og snavs. Du fordeler olien i ansigtet, masserer den godt ind i huden, og vasker den af med varmt vand eller en opvredet vaskeklud.

4 kommentarer

  • Emma

    Hej
    Jeg tænkte på, om du stadig har din lyseblå strik fra Stine Goya, og om du måske var interesseret i at sælge den til mig? Kontakt mig gerne per mail, hvis det er.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Hej Emma, jeg har den skam stadigvæk, men er stadig meget glad for den, så den er desværre ikke til salg – Held og lykke med at finde den. mvh. Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hej Marie,

    Jeg vill lige komme med et indspark om at også kokosolie er noget der dur! Det har virkelig haft en god effekt på min hud efter jeg droppede alle dyre renseprodukter og nu kun renser med kokosolie. 🙂 De olier er altså noget der batter! Godt indlæg!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Hej Maja 😉 Olier er altså bare godt. Jeg brugte faktisk også kokosolie i lang tid, men det gav desværre ikke den samme hurtige og gode effekt som arganolie. Men ja, tror på, at alle vegetabilske olier har en god effekt på huden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in - Acne Studios BOY