Put a scarf on it

Den populære Mason Pearson børste

masonpearson1 (Mason pearson brush “popular” in size BN1 with a mix of bristle and Nylon)masonpearson2

Det første du tænker er vel ”er den pengene værd?

 – Ja og nej. Svaret på ovenstående spørgsmål afhænger nemlig af, hvilke ønsker du har til denne hårbørste.

 Køber du den i ønsket om, at dit hår skal blive meget pænere af at bruge den, tror jeg måske, du bliver skuffet. Alle børster kan i princippet gøre dit hår pænere, så længe du faktisk reder håret grundigt igennem en gang dagligt. Derfor kan jeg ikke med sikkerhed sige, at en Mason Pearson børste kan give dig meget pænere hår end andre billigere børster.

– TIL GENGÆLD føles en Mason Pearson børste altså lækrere at rede håret med. Jeg kan bedst beskrive redeoplevelsen som, at børsten tager fat på en effektiv, men blid måde (nu håber jeg ikke, det lyder alt for 50 Shades of Grey agtigt). Børstens hår “kradser” behageligt i hovedbunden, samtidigt med at den blidt tager fat, når du reder igennem hele håret, og udreder skånsomt (de satans) filtreknuder. Således får du redt filtreknuderne ud med et minimum af knækkede hår. Desuden ligger den rigtigt godt i hånden. Så er dit ønske at investere i en bedre hårbørste end andre børster, så er Mason Pearson pengene værd.

  Om du får meget pænere hår af at bruge den, er som sagt sværere at vurdere. Når jeg sammenligner Mason Pearson med min gamle børste (Shu Uemura), kan jeg mærke, at min hovedbund bliver mere stimuleret, og jeg oplever, at have færre knækkede hår efter gennemredning. Så på længere sigt, vil Mason Pearson børstne formentlig gøre dit hår pænere, da den stimulerer hovedbunden bedre (hvilket giver sunde hårrødder, som giver bedre betingelser for et sundt hår) og giver mindre knækkede hårstrå, hvilket giver et mere fyldigt hår.

Mason Pearson børsten skulle også kunne holde i mange år, hvis du vel og mærket passer godt på den. Med børsten følger en mindre rensebørste med (se det sidste billede), og en udførelig guide til, hvordan du skal rense din børste. Hver gang du reder dit hår med børsten, så husk at rense den fri for hår med den medfølgende rensebørste. Således får du med det samme fjernet alt hår og støv fra børsten, som kan sidde og fedte på børsten. Olie og fedt er nemlig med til at ødelægge børsten, så husk at holde den ren.

 Sidst men ikke mindst, er børsten bare blæret at have liggende hjemme på badeværelseshylden. En Proenza Schouler taske, er vel ikke meget bedre end en Adax taske, men den giver alligevel klart mere blæreværdi 😉

 Ps. Nogen gange kan du faktisk være heldig at finde den billigere her og her.

 Lidt praktisk info

Har du besluttet dig for, at nu skal du satme have fat i den børste, skal du først og fremmest finde ud af, hvilken model og størrelse, der bedst passer bedst til dine behov.

Har du fint til normalt hår anbefales den rene vildsvinehårsbørste, og har du normalt til kraftigt hår anbefales en blanding af vildsvinehår og nylon. Dernæst skal du vælge størrelse på selve børsten. Størrelserne går fra den mindste Bn4, Bn3, Bn2, til Bn1 som er den største  – og så skal du jo vælge farve (!) Min børste er i modellen popular og er i størrelsen BN1 med en blanding af vildsvinehår og nylon.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Put a scarf on it