Ny video - Din guide til brug af makeuppensler

En festlig guide der giver dig bambi øjne hele natten!

rucout1 (Coat Brics, turtleneck H&M, minishorts H&M, bag Saint Laurent, sneaks Nike, jewelry vintage)rucout2 rucout4 rucout5 Guide til kunstige vipper rucout6 (Guidebillede 1) (Duo adhesive)rucout7(Guidebillede 2)rucout8 (Guidebillede 3)rucout9(Guidebillede 4)

Hvis du skal noget meget festligt eller bare vil se ekstra godt ud, imens du hælder alkohol ned, så skal du da prøve kunstige vipper, ligesom jeg gjorde, sidst jeg skulle ud. Mange bliver meget skræmte, når de hører ordene kunstige vipper, og reaktionerne er ofte; er det ikke for svært at bruge? eller ser det ikke for dullet ud ? – og jo, det kan være svært at sætte vipperne rigtigt, og ja, det kan se meget dullet ud, hvis du bruger nogle meget markante vipper, som du sætter forkert. Men kunstige vipper kan være flotte og have et næsten naturligt look, hvis du ellers finder den rette vippe og får sat dem rigtigt.

Der findes mange slags kunstige vipper, så det gælder om at finde den type, der klæder dine øjne bedst. Der findes de traditionelle vipper, der ligner en normal række af øjenvipper. Der findes også halve vipper, som man sætter på den yderste halvdel af øjet og som giver en flot cat eye effekt og så findes der enkeltvipper. Enkeltvipper er små totter af vipper med cirka fire tynde vippehår i, se dem her. Jeg foretrækker at bruge enkeltvipper, fordi de giver et mere naturligt look end de tradtionelle kunstige vipper. Desværre kan de enkeltvipper man køber være meget svære at bruge, fordi den ende du skal sætte på øjet, er meget lille. og de kan hurtigt dreje rundt og sidde forkert, hvis du ikke får sat dem perfekt, men fortvivl ikke!

Mit tip er at købe almindelige billige vipper fra enten H&M eller Matas og så klippe dem i små passende vippebuketter. Jeg klipper oftest den store vippe i mange små buketter med cirka fire vipper i hver buket. Således får du enkeltvipper med en bredere ende, som derved er nemmere at styre, når du skal sætte dem på øjet. De enkeltvipper du køber færdige ser mere naturlige ud på øjet, men er dyrere og sværere at bruge, og derfor synes jeg, at de her DIY vipper er et udemærket alternativ.

Denne guide passer til påføring af alle slags kunstige vipper, men på guidebillederne har jeg kun brugt enkeltvipper. 

1) Du skal først påføre dine vipper, efter al øjenmakeup er lagt – også mascara. (Guide billede 5 er en rekonstruktion, der viser, hvordan man gør, og derfor har jeg ikke fuld makeup på)

2) I forhold til den makeup du lægger, inden du påfører vipperne, vil jeg råde dig til at bøje dine vipper med en vippebukker. Således er dine vipper flot bukkede og passer dermed bedre til den buede form, som alle kunstige vipper har. Det kan også være nemmere at lægge kunstige vipper, hvis man først har lagt en sort eyeliner streg langs vipperkanten. Den sorte streg er god til at skjule enden af dine kunstige vipper, hvis du ikke liiige får lagt dem helt op af din egen øjenvippekant. Jo mere øvet du bliver, jo bedre vil du blive til at sætte vipperne helt tæt på vippekanten, og så kan man nærmest ikke se de kunstige vipper uanset, hvilken makeup du har lagt inden 🙂

3) Limen! Dit øjenvippeprojekts succes afhænger af den lim, du bruger. Den billige lim, der følger med i vippepakken, er ofte ikke særlig god. Jeg vil derfor råde dig til at købe limen Duo Adhesive (som vist på guide billede 1). Limen kan blandt andet fås i alle MAC butikker. Denne lim holder hele natten og bliver fuldstændig gennemsigtig, når den tørrer ind.

4) Når du skal påføre den kunstige vippe, vil jeg råde dig til at tage fat om vippen med en pincet. Det kan hurtigt blive vanskeligt med dine fingre, da de kan være for store til at placere vippen let og elegant ved dit øjes vippekant. Inden du putter lim på vippen, er det en god ide at føre vippen op til øjnene. Således får du en bedre fornemmelse af, hvordan du skal holde vippen for at sætte den rigtig. Hvis du bruger de tradtionelle vipper og opdager, at vippen er for lang i bredden til din øjenform, kan du klippe lidt af vippens ydreender.

5) Når du skal påføre vippen, kan du starte med at trykke en klat lim ud på håndryggen, så du ikke skal stå og bakse med at trykke ny lim ud for hver eneste vippe, du skal påføre. Dyp forsigtigt enden af vippen i limen. Du behøver kun at bruge et meget tyndt lag lim, der kun lige dækker vippens ende (bare rolig, det er rigeligt til at holde vippen på plads hele natten!).

6) Når du skal placere vippen, så placer den så tæt på din vippekant som muligt og husk at sørge for, at den kunstige vippes bue vender samme vej som dine vipper. Bruger du enkeltvipper, så start ud med at sætte fire vippebuketter på hvert øje, og hvis du synes, der skal mere knald på, kan du sagtens sætte flere enkelt vipper ved siden af hinanden. Et godt tip er ikke at sætte dine kunstige vipper for tæt på hverken øjets inder- eller ydreøjenkrog, fordi det kan se meget kunstigt ud og tynge øjet.

7) Når du har placeret alle vipper, så lad limen tørre i fire- fem minutter og kig så grundigt i spejlet. Undervejs kan man godt komme til at fjerne lidt makeup der, hvor man har sat vipperne, så sørg for at fylde alle farvehuller ud igen, og så er du klar til at feste hele natten med dine ekstra flotte bambi øjne 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny video - Din guide til brug af makeuppensler