Trendy lak: Tør du hoppe med på bølgen?

Billedet der beviser, hvorfor du skal passe på bakterier i makeuppen

img_6472Min gamle og min nye concealer, Select cover-up fra Mac, begge i farven NW15

Billedet her viser min gamle og min nye concealer fra Mac. De to concealere er begge i farven NW15, men den gamle er alligevel en del mørkere end den nye concealer. Dette skyldes desværre, at bakterierne stortrives i den gamle concealer.

Både faste, men især flydende makeupprodukter bliver desværre med tiden til ækle bakteriebomber, hvilket sker, når de kommer i kontakt med luft, skidt og dine beskidte fingre eller pensler. Netop derfor har de fleste produkter et mærke bagpå, der fortæller hvor længe produktet kan være åbent, før du skal skille dig af med det. Eksempelvis kan denne concealer holde sig i seks måneder, men selv inden for den anbefalede periode kan dit produkt blive dårligt, hvis hygiejnen ikke er helt i top.

Og hvorfor skal du så bekymre dig om bakteriefyldt makeup?

Bakteriefyldt makeup kan både give urenheder, rød og irriteret hud eller øjenbetændelse. Sådan gik det eksempelvis for denne model, som jeg skrev en artikel om på Costume.dk.

Derfor skal du holde øje med ændringer i dine produkters tekstur, farve eller lugt og altid have rene fingre og pensler, når du lægger makeup, ligesom du skal forsøge undlade at bruge fingrene direkte på dit produkt. Jo mindre direkte kontakt med din hud eller fingre, jo mindre øges chancerne for, at makeuppen udvikler sig til bakteriebomber.

Har du styr på, hvilke makeuppensler du skal bruge til hvad? Find min videoguide her, og bliv klogere på, hvad pensler kan gøre for din makeup

Så husk, at hygiejne er en vigtig del af en god makeuprutine – i hvert fald hvis du går op i at have lækre produkter og smuk hud 😉

Psst … Vil du have endnu mere skønhed, så følg med på Instagram, hvor jeg dagligt viser mine seneste skønhedsfavoritter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trendy lak: Tør du hoppe med på bølgen?