Bronze – sommerens smukkeste farve

Hud-smoothien der giver ren og glødende hud

hudsmoothie

Ren og pæn hud, ja tak!

Selvom jeg desværre af bitter erfaring må sande, at der sjældent findes mirakler, når vi taler om cremer og hudpleje, vil jeg dog stadig slå et slag for effekten af alt det, som du spiser. Skal jeg noget vigtigt, hvor jeg gerne vil have ekstra pæn hud, sørger jeg selvfølgelig for at rense, smøre – og bruger lige nu frugtsyrer, som I snart må høre mere om – men jeg sørger også for at indtage hudvenlige ingredienser.

Jeg har derfor udviklet min egen hud-smoothie, og efter 14 dages indtagelse af en daglig smoothie og godt med vand, gengælder min hud tjenesten ved at stråle og vigtigst af alt – være fri for ækle urenheder.

De gode og hudvenlige ingredienser:

Da frugt jo desværre også indeholder sukker, har jeg kun udvalgt det frugt, som har særlige egenskaber for huden. Sukker virker nedbrydende på kollagen, som er det der holder huden lækker og spændstig, og derfor skal man altid tænke over, hvor meget sukker man indtager – hvis man altså gerne vil have en pæn hud. Derfor er denne smoothie er ikke lige så sød, som andre smoothies, men man vænner sig til smagen, og for hver indtaget smoothie skal man huske på, at beløningen vil vise sig i ansigtet.

En af smoothiens vigtigste ingredienser er frisk gurkemeje, som har en anti-inflammatorisk virkning på hud og krop – den kan derfor være med til at dæmpe en irriteret (og irriterende) rødme i ansigsthuden.

Granatæblekerner er spækket med antioxidanter, som er særligt godt at indtage i sommermånederne, hvor den skadelige effekt fra de frie radikaler i huden, som skabes af sol, forurening og røg, kan dæmpes ved hjælp af antioxidanter.

Grønkål er rig på antioxidanter, vitamin-A,B, C, E og K samt magnesium og kalcium (grønkål er bare genialt!).

Jordbær og blåbær er pakket med antioxidanter og fibre, og bruger du dem frosne, er de både billigere og giver en lækker kold smoothie.

Gulerod er rig på A-vitamin og betacaroten, som har en beskyttende effekt på huden, når den udsættes for solens UV-stråling

Spinat giver en mere fyldig og ren hud, og er fyldt med antioxidanter og fibre.

Mynte har en udrensende effekt på huden og er god til at skjule enhver smag af fiskeolien, som også er en fast del af min smoothie.

Fiskeolie giver smørrelse indefra og fiskeoliens indhold af blandt andet Omega 3 fedstsyrer, kan afhjælpe en tør og blussende hud.

Ingefær har ligesom gurkemeje en anti-inflammatorisk effekt på hud og krop, og er også god til at booste immunsystemet.

Opskrift på et til to store glas hud-smoothie

1 halv æble (primært for smag)

Granatæblekerner svarende til 1 kvart eller halvt granatæble, alt efter størrelsen

1 stor luns frisk ingefær

1 rod gurkemeje, plejer at være omkring 3 centimeter lange

1 håndfuld frisk mynte

2 store blade grønkål

1 håndfuld spinat

1 gullerod

Omkring 5 frosne jordbær

En lille håndfuld blåbær – husk at de giver smoothien en ikke så klædelig brun farve.

Din normale dosis fiskeoile og gerne noget vand, så din blender bedre kan klare at blende de mange grøntsager og frugt.

Har du en god blender kan det også være godt at tilsætte en halv avocado, som også er rig på de gode fedtstoffer, der giver en smuk og sund hud. Vil du gerne have lidt ekstra C-vitamin, så tilsæt saften fra en halv citron.

Ekstra tip …Vil jeg gerne gøre smoothien ekstra lækker, tilsætter jeg en gang imellem en halv banan eller lidt mango, men det er kun på snydedage – eller når jeg skal lokke kæresten til at drikke med på smoothien 🙂

Psst … Vil du have endnu mere skønhed, så følg med på Instagram, hvor jeg dagligt viser mine seneste skønhedsfavoritter

 

 

 

2 kommentarer

  • michelle

    Hvordan med kosten de 14 dage
    Kan Man spise hvad man vil også bare drikke sådan en Smoothie om dagen. Eller hvad. ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Kære Michelle
      Selvfølgelig ville det være bedst, hvis du samtidigt skærer ned på sukker, mejeriprodukter og måske starter morgenen med grøn te istedet for kaffe (grøn te er også spækket med gode antioxidanter, hvis du vel og mærket først putter tebrevet i, når det kogende vand er kølet ned til 80 grader), men uanset hvad, så tror jeg, at smoothiens mange gode ingredienser vil gøre en forskel – men jo mere du gør jo bedre 🙂

      Kh Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bronze – sommerens smukkeste farve