Vig bort urenheder!

Vil du droppe hårvasken sammen med mig?

jakke2Her er jeg ude og føjte med uvasket hår. (Coat Carin Wester/ bag Saint Laurent/ turtleneck Stine Goya/ wide pants Asos/ sneakers Adidas)

Som nogen af jer måske har set på min instagram, mindyourmakeupblog, er jeg startet på et nyt projekt. Projekt fedtet hår, som i alt sin enkelthed går ud på, at jeg vil skære ned på hårvaskene.

Tro mig, jeg eeeelsker mine hårvaske og følelsen af nyvasket hår, men problemet er, at de dejlige hårvaske med dejlig skummende shampoo kan få hovedbunden i ubalance og give dig et fedtet og trist hår.

Vasker du ofte håret, kan din shampoo fjerne det naturlige olie(fedt)lag, der er i din hovedbund. Fjernes olielaget, begynder hovedbunden at overkompensere ved at producere for meget talg, hvilket gør, at dit hår bliver hurtigere fedtet end normalt. Således kommer du og dit hår ind i en ond og fedtet cirkel, hvor håret fedter mere og mere, og du vasker det oftere og oftere (Argh).

Jeg har nu skruet ned for hårvaskene, og får forhåbentligt min hovedbund tilbage til et stadie, hvor den producerer en normal mængde talg. Det giver en sundere hårbund, som skulle give mig et tykkere og mere glansfuldt hår (uh). Mange siger endda, at efter de har droppet den hyppige hårvask, får håret mere tekstur og sidder bedre – det lyder ikke helt dårligt, vel?

No Poo bølgen

(Ja, det med poo lyder lidt fjollet)

Nogen er gået så vidt, at de ikke bare skruer ned for hårvaskene, men har lagt shampooen fuldstændigt på hylden. De, der er med på den såkaldte No Poo bølge, vasker kun håret med varmt vand og til nød lidt balsam i spidserne. Den bølge er jeg endnu ikke hoppet på, men jeg har nu i en måned kun vasket håret en gang om ugen. I starten kan det være svært at holde hårvaskene på et minimum, fordi hovedbunden stadig overfedter. I denne tilvænningsperiode er en god tørshampoo guld værd!  – Husk ikke at spraye tørshampooen for tæt på hovedbunden, da hele projektet går ud på, at give den stakkels hovedbund lidt fred.

Væk med bruseren og frem med hårbørsten!

Jeg reder håret hver dag, og sørger for at rede alle små filtreknuder ud, inden de bliver til uhåndterlige fuglereder, der kun kan udfiltres med shampoo og balsam. Når du reder håret fra hovedbunden og ud, får du samtidigt redt nogle af de føromtalte naturlige olier, der er i hovedbunden, ud i hårstråene. Det giver både blankt hår og en mindre fedtet hovedbund. Desuden skulle 100 børstetag om dagen stimulere hovedbunden og give sundere hårsække, hvilket igen giver et sundere og pænere hår.

 Åh, hvem der bare havde Briste & Nylon børsten fra Mason Pearson til at tage de 100 børstetag om dagen, suk…

14 kommentarer

  • Emma

    Hej!
    Jeg kunne rigtig godt tænke mig en YSL taske, men den hjemmeside du har linket, sender kun til USA. Hvor har du fået fat i din taske henne? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Hej Emma
      Jeg har købt min i KaDeWe centeret i Berlin, men der går vist ikke så længe, før YSl åbner en butik i københavn 🙂 ellers kan du prøve selfridges.com eller luisaviaroma.com, hvor de sender internationalt. – ved ikke om de har tasken længere på disse sider, men de havde den for et par måneder siden. Håber du finder den 🙂
      /Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej. Jeg prøver ligesom dig at vænne mit hår fra at skulle vaskes hele tiden. Jeg har prøvet tørshampoo, men føler så ikke at mit hår vænner sig fra de hyppige hårvaske. Jeg er derfor gået helt væk fra tørshampoo, hvilket resulterer i at jeg går rundt med fedtet hår engang imellem (ret ubehageligt). Har du nogle andre triks, eksempelvis metoder at sætte hår på eller hvad ved jeg, så mit hår kan se mindre fedtet ud i perioden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Hej Louise
      – det er også vanskeligt her i startperioden, som jeg også stadig gennemgår,(især hvis man også træner et par gange om ugen :-s) Jeg bruger stadig tørshampoo,og synes det ville være svært uden, fordi mit hår heller ikke er helt tilvænnet endnu.
      Prøv som sagt at rede håret hver dag. Det synes jeg virkelig hjælper, og gør at håret ser pænere og mere velholdt ud, også selvom det er lidt fedtet. Jeg sætter det meget op i løbet af dagen. Nogen gange sover jeg også med knold om natten, så håret ikke kan samle støv og bodylotion fra kroppen. Sørg især for, at få det hår, der er tættest på ansigtet, sat op, fordi så undgår du, at det bliver ekstra fedtet af kontakt med ansigtscreme og makeup. Du kan jo, indimellem hårvask og shampoo pauserne, skylle håret med varmt vand, det burde ikke påvirke hovedbunden så meget.
      Til frisurer i dagligdagen kan en stram og høj hestehale være rigtigt flot, og den sidder faktisk bedre, når håret er lidt fedtet 😉 Er du god til at flette, kan du jo prøve at lave nogen af de frisurer, hvor man fletter tæt ved hovedbunden- de sidder også bedre med fedtet hår, og skjuler det rigtigt godt.
      Jeg håber du kan bruge nogle af de her fifs. – Jeg tror desværre, at den første periode kræver tålmodighed, og så bliver det forhåbentligt bedre!

      Mvh Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marissa

    Hej,
    Ja, ens hår bliver ikke så hurtigt fedtet, hvis man i længere tid ikke vasker det så hyppigt. At det “vænner sig til det”. Men husk på, at hovedbunden uden vask i længere tid, bliver snavset pga. de forskellige partikler og også bakterier, hvilket kan give en slem kløe, der kræver, at man bliver nødt til at betale mange penge for en bestemt shampoo på apoteket.
    Det er at finde en vis balance.
    Men fedt initiativ

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Hej Marissa
      Det har du helt ret i, og det er jo heller ikke sikkert, at mindre hårvask passer til alle hårtyper.
      Jeg selv er ikke færdig med eksperimentet, så kan endnu ikke berette om mulige bivirkninger ved mindre hårvask.
      Har man i forvejen problemer med skæl, som skyldes en svampelignende tilstand i hovedbunden, er det vigtigt, at man får vasket hovedbunden med en særlig tjære shampoo, der kan bekæmpe svampen. Skæl kan faktisk også komme som følge af udtørrende shampoo. Bruger man rigtigt mange stylingprodukter tæt ved hovedbunden, og aldrig vasker hovedbunden fri fra dissse produkter, bliver den selvfølgelig også irriteret.

      Det er jo heller ikke alle, der har behov for at vaske håret mindre, hvis de i forvejen har en sund hovedbund. Har man altid brugt en mild shampoo, der møder ens hovedbunds behov, har man måske slet ikke nogen problemer med, at den naturlige produktion af talg er blevet forstyret.

      Så ja, du har helt ret i, at man skal prøve sig frem og finde den vej, der passer bedst til ens hår og hovedbund 🙂

      Mvh Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca

    Hej !
    Det er super godt det du er gået igang med, jeg har siden jeg var 14 kun vasket mit hår højst 2 gange om ugen, og det er kun klogt. Du har virkelig fat i noget der og jeg håber andre også vil hoppe med på bølgen, godt nok kan man få fedtet eller kruset hår engang imellem efter nogen dage, men der findes heller ikke en bedre følelse end at kunne stå op om morgnen, rede sit hår også sidder det der bare ! keep up the good work ! – Rebecca

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Uh det er jeg glad for at høre Rebecca! Jeg bliver ved, og forhåbentligt kan jeg holde mit nye hårvaske system for bestandigt :-)- Hvis du kan, så kan jeg sikkert også 🙂

      Mvh. Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Nørregaard-Sarup

    Det er det hele værd!
    Jeg har selv, siden august, maksimalt vasket mit hår en gang om uge – den længste periode jeg har kunnet holde ud, har dog været fjorten dage og det krævede godt nok tålmodighed. I starten blev mit hår fedtet næsten samme dag jeg havde vasket det, men efter to måneders tid, gik der omkring to dage før det begyndte at se fedtet ud. Nu efter fem måneder, når mit hår faktisk ikke at blive rigtig grumt fedtet inden der er gået en uge. Tænkte at jeg lige ville dele lidt af de fordele jeg har opnået, som en ekstra motivationsfaktor.

    Mit hår er begyndt at vokse dobbelt så hurtigt end det plejer.
    Jeg sparer rigtig mange penge på shampoo.
    Selvom jeg har langt hår (ned til brystet) bliver mit hår ikke særlig slidt i spidserne længere og jeg kan derfor vente flere måneder end jeg plejer, før jeg skal have klippet spidser.
    Mit hår føles sundere og tykkere.

    Jeg redder mit hår værd dag og skyller det i varmt vand flere gange om ugen. Derudover har jeg invisteret i en god hårkur som jeg bruger hver gang jeg vasker hår. Gode tips med stram hestehale og fletninger, det fungerer super godt!

    Held og lykke med projektet, håber du bliver lige så glad for det som jeg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Ih hvor er det dejligt at høre Rikke- meget motiverende! Havde slet ikke tænkt over, at man jo også sparer penge på shampoo- det er jo win win 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zahra

    Mason Pearson.. så lækker, og så dyr i KBH…
    Jeg gør i stedet brug af en børste fra Helsam som er lavet af vildsvine hår.
    Det er åbenbart vigtigt at børsten er lavet af vildsvine hår idet at det er det bedste til at levere hovedbundens naturlige olier langs hårstråene 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Hej Zahra – ja den er nemlig så dyr, så indtil videre er jeg simpelthen for nærig. Men virkelig godt tip om den børste fra Helsam, den må jeg ned og kigge på!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Lyder som en super god ide, for at få en god hårstruktur tilbage! Jeg løber dog bare 2-3 gange i ugen hvor håret bliver temmelig svedigt både bagerst ved nakken og forrest ved panden. Kan jeg stadig hoppe med på denne bølge? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mind your makeup

      Hej Cecilie
      Ih hvor er jeg glad for at du overvejer at hoppe med på bølgen 🙂

      jeg selv træner også næsten hver dag, og selvfølgelig er det lidt svært i starten at skrue ned for hårvaskeriet (især når man er aktiv og svedig :-)) Så længe du reder håret grundigt hver aften, og bruger tørshampoo, når det ser fedtet ud, synes jeg faktisk, det går helt fint. Husk at sætte håret op, når du løber/ træner og tag det ned igen bagefter, så håret/hovedbunden kan blive luftet.

      Jeg har dog hørt om nogen, der har problemer med, at hovedbunden kan komme til at lugte lidt snusket, men det problem har jeg heldigvis ikke selv oplevet. Det problem kan jo også løses ved at spraye lidt parfume i hårspidserne, på den måde får du velduftende hår, og parfumen kommer ikke i kontakt med huden, hvor den faktisk kan være ret allergifremkaldende- to fluer med et smæk 😉

      Du behøver jo heller ikke at gå all in og kun vaske hår en gang om ugen. Du kan jo også vælge at skære hårvaskene ned til 2 gange om ugen, og så ligge dem efter, hvornår du har løbet. Hvis du så løber 3 gange om ugen, er det jo kun en enkelt gang om ugen, at du ikke får vasket håret efter løbeturen 🙂

      Håber det kunne hjælpe?

      – Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vig bort urenheder!